DESMILITARITZEM L’EDUCACIÓ, DESMILITARITZEM EXPOJOVE

CONCENTRACIÓ DE REBUIG A LA PRESÈNCIA MILITAR A EXPOJOVE DURANT LA SEUA INAUGURACIÓ I “OFRENA” DE CARBÒ A L’AJUNTAMENT PER IGNORAR LES DEMANDES DE LA CAMPANYA “DESMILITARTIZEM L’EDUCACIÓ”.

Dimarts, 26 de desembre, 10:30h.

Desenes de persones han respost a la convocatòria de la Campanya “Desmilitaritzem l’educació”, que reuneix a més de 50 entitats del món educatiu, sindical, veïnal i social valencià, i han acudit davant la porta del recinte de Fira València durant la inauguració de la fira infantil i juvenil Expojove per protestar per la presència un any més d’un estand de les Forces Armades.

FullSizeRender

IMG_8803La concentració, baix el lema “Desmilitaritzem Expojove”, ha començat a les 10:30h, mitja hora abans de l’apertura de la fira. Les persones participants portaven cartells i pancartes amb lemes com “Les armes no eduquen”, “La guerra no és un joc”, “Unitats militars fora de les escoles”, o “Desmilitaritzem l’educació”, i han repartit informació al públic que acudia a fer cua per entrar a Expojove a partir de les 11:00.

A les 12:00, com estava previst, han arribat Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València i principal organitzador de l’esdeveniment, acompanyat de les falleres majors i altres representants municipals i militars, per inaugurar l’edició d’enguany d’Expojove. Tres persones de la campanya han aprofitat els moments previs per a abordar per sorpresa al regidor municipal i fer-li entrega d’una cistella amb carbó dolç i decorada amb tela de camuflatge, com a gest “d’agraïment” per la contribució municipal a la cultura de la pau en decidir ignorar les demandes de la campanya “Desmilitaritzem l’educació”. El regidor ha rebutjat l’obsequi.

L’Ajuntament de València, organitzador d’Expojove, s’ha negat a considerar la demanda de bona part del món educatiu i social valencià, transmesa en diferents reunions amb responsables municipals, de que en coherència amb els valors educatius de la pau i la noviolència, no es conviden les Forces Armades a Expojove. D’aquesta manera l’ajuntament contradiu l’esperit de diverses declaracions que ha signat en favor de la cultura de pau i contra el militarisme i la guerra, com ara la Carta de Ciutats Educadores, del 15 de novembre de 2016, com a membre de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), o la declaració signada per l’alcalde Joan Ribó amb motiu de la recent visita oficial dels supervivents dels bombardejos nuclears d’Hiroshima i Nagasaki.

Per aquesta raó, la Campanya va decidir emprendre accions de protesta, per protegir l’espai educatiu aquest educatiu i reclamar un Expojove millor, coherent amb els valors educatius, per la pau i sense cap apologia de les armes i la violència més o menys explícita, maquillada o embolicada en un màrqueting “humanitari” com fins ara.

DESMILITARITZEM L’EDUCACIÓ!

DESMILITARITZEM EXPOJOVE!

IMG_8811

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s